_OA16022.jpg

GAN-
YAVNE
HOUSE

בית פרטי בגן יבנה
 

את האנרגיות הטובות שיש ביניהם, העבירו הלקוחות המקסימים שלי גם לחלל הבית. הם בפרק ב' שלהם, והחליטו להפוך גם את המעון המשותף למזמין, חם, כייפי אבל גם פונקציונלי וכזה שיתאים לצרכים המשולבים והמגוונים של אהבה מרובת לבבות. ומה הדבר הראשון שצריך לשים אליו לב בבית משולב שכזה? נכון, המטבח, שם מתבשלים כל החיבורים ומותכות כל ההתנגדויות לכדי ארוחות משותפות ושמחות של טינאייג'רים מכאן ומכאן סביב שולחן אחד גדול עם מטעמים לרוב, כאלה שמתאימים לכל הגילאים. וצריך גם אי בלב ליבו של הים הגדול הזה, שמחבר בין חגים ומועדים, בין חופש וחול וצרכי היום יום, וכיור רחב שיכיל ויערסל את הכלים והצרכים של כולם.

 

הדבר שהפריע לבעלי הבית ובו טיפלנו די בהתחלה היה גרם המדרגות שהיה כמו פסל סביבתי חסר כל חן שננעץ בלב הבית. ידעתי שאין לי שום סיכוי להרוס ולבנות אותו מחדש – בכל זאת, גם מעצבת פנים עם תיאבון בריא צריכה לדעת את הגבולות שלה – אבל החלטתי להפוך את הפיל באמצע החדר למוקד של שיק ותשומת לב – כזה שאי אפשר יהיה להתעלם ממנו – אבל בסטייל. כי הרבה פעמים כאשר אי אפשר להילחם בכוחות שמולנו – צריך להשתמש בהם. אז כעת האובייקט המודגש בחלל עדיין משמש כמעקה, אבל מהווה גם חיץ בין חלל המדרגות לאזור המגורים של הבית.

 

אזור המגורים חולק על ידי כבר בשלב התכנון לארבעה חלקים - מבואה, מטבח, סלון וכמובן אותו חלל מדרגות מפוסל. ה"ריבוע" הזה השפיע גם על האופי החדש של החלל, ויצר עכשיו תחושה הרמונית, במה שהיה קודם אזור מלבני ללא כל ייחוד, ללמדנו שכאשר פועלים נכון הצורה מתורגמת למהות. וכאשר מדובר בבית שאוסף אליו בו בזמן בני משפחה מכאן ומכאן, מה כולנו מכירים גם אם זה רק מהסרטים? נכון, את התורים בבוקר או בערב לחדרי הרחצה. וכדי לפוגג מראש את המתח דאגנו לכך שאת חדרי הרחצה הקטנים והבלתי פונקציונליים של הבית המקורי, יחליפו חדרי רחצה נוחים ושימושיים, והכי חשוב – רחבי ידיים, לטובת כל המשתמשים בזמן נתון.   גם חדר השינה הראשי – המאסטר – של בעלי הבית עבר מהפך ויחד עם תוספת של שידות אישיות, ארון פונקציונלי וחדר רחצה צמוד הצליח לחלץ מבעלת הבית את הקריאה: "וואו, עברתי לגור בחדר החלומות".

צלם | עמרי אדר